EDUCACIÓ
Crònica 15/09/2011

Rebel·lió a les aules contra les normes en el vestir

L'escola Les Alzines, de Girona, va enviar dimarts un grup d'alumnes a casa perquè no vestien "adequadament". Les noies ho havien acordat com a mesura de protesta contra la normativa en el vestir.

L. Bonilla / S. Sánchez
2 min
Les alumnes de Les Alzines amb la vestimenta adaptada a la normativa: pantaló i polo.

BARCELONA.Des d'aquest curs, les alumnes de batxillerat del col·legi Les Alzines, de Girona, han de dur pantaló i polo per anar a classe. Queden prohibits els pantalons curts, les minifaldilles i els escots. Però el primer dia de classe ja hi va haver la primera rebel·lió. Dimarts, una trentena d'alumnes, que s'havien organitzat prèviament per Facebook, van decidir com a protesta saltar-se la normativa i van anar a classe amb shorts , tirants i xancletes. La direcció del centre, que és concertat a primària i secundària i privat a batxillerat, va obligar les noies a canviar-se de roba i les que no tenien recanvi van ser enviades a casa. Les classes no van començar fins que totes les noies van tornar vestides "de manera adequada".

Això va fer enfadar alguns pares que, segons la portaveu del centre, Alba Serra, són "una minoria". Les noies de batxillerat no estan obligades a portar uniforme -a diferència de les alumnes de cursos inferiors- però han de vestir amb pantalons i polo. Així es va acordar en un claustre del col·legi en el qual hi havia representants de pares i mares i alumnes. Hi ha pares que, fins i tot, havien demanat que es reimplantés l'uniforme al batxillerat, ja que hi ha noies "que van vestides i maquillades a classe, com si anessin a la discoteca". Amb talons inclosos, diu.

Maquillades i amb talons a classe

Els professors havien observat que entre elles es genera "molta competitivitat" i entren en una guerra de marques. "El batxillerat és privat i, tot que hi ha alumnes de totes les classe socials, hi domina un cert nivell", explica aquesta mestra. No és l'únic problema. Segons Serra, les alumnes havien començat a estar "més preocupades pel que es posaran l'endemà que pels estudis". "Són fashion victims ", afegeix. La portaveu del centre lamenta que l'escola hagi aparegut als mitjans per aquest afer i també que hi hagi pares que fomentin "aquestes dinàmiques" i no donin suport a la mesura. Després de la polèmica, ahir es van presentar totes les noies vestides segons la normativa.

stats