Crònica 27/01/2011

Reclamen una investigació amb "unitat de criteri"

Marta Català
2 min

Barcelona.Si hi ha indicis de delicte, hi haurà investigació. En la denúncia que els tres-cents afectats presentaran avui a la Fiscalia General de l'Estat es reclama una investigació i que "hi hagi una figura única que coordini tots els casos", segons va explicar ahir l'advocat dels afectats per una suposada xarxa de compravenda de nadons, Enrique Vila.

"Si el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, considera que no és competència seva investigar els casos, li demanem que ho remeti a les fiscalies territorials però que ell sigui la figura que ho coordini. Hi ha d'haver una unitat de criteri", va explicar Vila.

El primer pas és lliurar la denúncia a la Fiscalia i el segon és esperar que el ministeri públic es pronunciï. Si veu indicis de delicte i considera que és competent, pot actuar i obrir diligències o bé remetre-la a les fiscalies territorials. Ahir, desenes de familiars i de possibles nens robats es reunien a un hotel de Getafe i compartien experiències. La Maria Labarga suposadament va ser robada quan era un nadó. Ahir va viatjar a Madrid per reunir-se amb la resta d'afectats. Sempre ha residit a Burgos i la seva mare fa quatre anys va acabar confessant-li que la va comprar pel valor d'un pis: "Tot és mentida, a la meva partida de naixement consta que vaig néixer a Tortosa el 29 de setembre del 1968 al carrer Teodoro González, però allà no hi havia cap hospital, res". Investigant i lligant caps va arribar a la conclusió que podria haver nascut a Benicarló, a Castelló. I aquí s'ha quedat.

Carmen Torres Franco, nascuda el 1968, viu a Madrid i sospita que la seva germana bessona també és viva i viu a Barcelona. Totes dues van néixer en bon estat de salut a la maternitat del carrer O'Donnell. Setze dies després les infermeres van dir als pares que una d'elles havia mort: "He buscat per tot arreu el certificat de mort d'un fetus o d'un nadó, i no està enterrada", va assenyalar indignada. Desesperada, espera que la seva bessona la reconegui i doni senyals de vida.

stats