INFRAESTRUCTURES
Crònica 27/10/2011

Recoder apressa Espanya i França pel corredor

Ara
1 min
El conseller de Territori  i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

BARCELONA.El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va demanar ahir als governs francès i espanyol que donin màxima prioritat als projectes i obres que formen part del corredor del mediterrani. "Després que la Comissió Europea declarés com a prioritari l'eix entre Algesires i Lió, és hora de recuperar el temps perdut", va argumentar.

El conseller va fer aquestes declaracions a la V Conferència sobre les Comunicacions Pirinenques a Tolosa de Llenguadoc, on va reivindicar la feina feta per la societat civil i les institucions catalanes en favor de les connexions de Catalunya amb Europa. En aquesta trobada amb representants de tots els territoris que formen part de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Recoder va remarcar la necessitat d'apostar perquè el ferrocarril uneixi les grans capitals d'aquests territoris. "Els Pirineus han de ser un territori connectat al món, en el qual es pugui viure en igualtat d'oportunitats que en la resta", va afirmar Recoder.

La declaració de la xarxa bàsica europea feta la setmana passada per la Comissió Europea va marcar el desenvolupament de la jornada, en què es va posar de manifest que el corredor del mediterrani és el que serveix millor les necessitats de connexió de la península ibèrica amb la resta d'Europa i, especialment, amb el nord del continent.

stats