INFRAESTRUCTURES
Crònica 01/06/2011

Red Eléctrica garanteix un estiu tranquil a Girona

Narcís Presas
1 min
Les instal·lacions de Bescanó inaugurades ahir.

Girona.L'entrada en funcionament de la subestació de Bescanó i de la línia de 400 kV entre Sentmenat i aquesta localitat reforçaran el precari subministrament elèctric de les comarques gironines durant l'estiu. Segons Red Eléctrica, aquestes infraestructures elèctriques, inaugurades ahir i que entraran en servei a mitjans de mes, reportaran "més estabilitat i seguretat" en un període especialment sensible per l'augment de demanda derivat del turisme a la Costa Brava.

Girona era l'única província espanyola que no disposava de cap línia de 400 kV. Pel president de Red Eléctrica, Luis Atienza, les comarques gironines havien arribat "al límit" i s'han pogut evitar mals majors "gràcies a la crisi". La nova subestació, que ha costat 21 milions d'euros, suposa el primer pas d'un conjunt d'actuacions per garantir el subministrament d'aquestes comarques i que ha de culminar amb la interconnexió amb França.

Fins ara s'han construït 89 quilòmetres. El següent pas són els trams entre Bescanó i Santa Llogaia i el ramal fins a Riudarenes, pendents de la declaració d'impacte ambiental i l'autorització del ministeri. La companyia preveu iniciar aquestes obres durant el primer semestre del 2012. A les mateixes instal·lacions de Bescanó, Endesa està construint una subestació amb tres línies de 132 kV que podria estar enllestida a l'octubre.

stats