EMPRENEDORS
Crònica 29/10/2011

Reinicia't recol·loca empresaris sense feina

La primera entrega de l'Emprenem està centrada a tornar a començar després d'haver fracassat empresarialment. Cal superar els estigmes i trobar l'empenta i la força per tornar a intentar-ho.

Ara
1 min
Reinicia't recol·loca empresaris sense feina

BARCELONA.Les creixents dades d'atur castiguen els assalariats, però també els autònoms i els empresaris de petites i mitjanes empreses, que es queden sense negoci i sense protecció. El programa Reinicia't, creat per donar aixopluc a aquests empresaris i treballadors per compte propi, ha atès gairebé 200 casos des del maig i ha aconseguit que un 28% ja estiguin treballant de nou.

Segons el primer balanç d'aquesta prova pilot promoguda per Govern, patronals i sindicats, en un 15% dels casos s'ha aconseguit salvar l'empresa de la fallida. Quan el tancament és inevitable, l'afectat rep orientació i suport per acceptar la situació i reconduir la seva carrera, ja sigui com a assalariat o en un nou projecte empresarial.

Tornar a començar

La primera nova entrega del suplement Emprenem demà està centrada precisament en això: tornar a començar després d'haver fracassat empresarialment. Superar les vergonyes i els estigmes que encara marquen els que han comès un error i trobar la fórmula i l'empenta per tornar-ho a intentar. El cas d'AB-Biotics, una nova empresa biotecnològica, és un bon exemple de per què cal donar-se segones oportunitats.

Per una altra banda, el suplement d'aquesta setmana conté un perfil d'Antoni Brufau, president de Repsol, en què es repassa la seva trajectòria professional i personal.

stats