MOBILITAT
Crònica 29/08/2011

Renfe perd aquest agost mig milió de passatgers pel tall de Sants

Renfe ha perdut entre 400.000 i 600.000 passatgers aquest agost a causa de les obres a l'estació de Sants que van obligar a tallar la circulació durant un mes. Des d'ahir els trens circulen amb normalitat.

Ara
1 min
Aspecte de les obres de cobertura de les vies d'entrada a l'estació de Sants.

BARCELONA.Els usuaris dels trens de Rodalies i de Llarga Distància van recuperar ahir la normalitat després del tall ferroviari més important que hi ha hagut a la capital catalana a causa de les obres de cobertura de les vies d'entrada a l'estació de Sants. Des d'ahir els trens ja circulen entre Sants i l'Hospitalet de Llobregat i entre Sants i Bellvitge.

Durant el tall, que ha durat un mes, Renfe ha perdut passatgers. Ho va reconèixer ahir el director de Rodalies, Miguel Ángel Remacha. Concretament s'han perdut entre 400.000 i 600.000 passatgers. No obstant això, va subratllar que en el balanç acumulat de l'any el nombre de viatgers s'ha incrementat un 4%. Tant la companyia ferroviària com l'Ajuntament de Barcelona van fer un balanç molt positiu del dispositiu posat en marxa durant les obres. A més, destaquen que el 98% dels trens han estat puntuals. La resta han tingut retards d'entre 20 i 40 minuts.

Després d'aquesta interrupció estival es recuperen els horaris habi tuals dels trens. S'ha introduït una "petita modificació" en l'horari de la línia R8 per adequar-la "a la mobilitat dels estudiants que es desplacen fins a la UAB". S'han rebut també un centenar de reclamacions d'usuaris molestos.

Canvi de cara al barri

Després de la cobertura de les vies de tren, ara comença la urbanització del barri de Sants, que acabarà el 2014, quan farà una dècada des de l'inici de les obres. Quan acabin, una rambla enjardinada de 700 metres acostarà els veïns que viuen a les dues bandes de les vies.

stats