ENERGIA
Crònica 11/11/2011

Repsol promou un acord amb Pemex i invertirà 300 milions a Argentina

T.g.
1 min
Repsol promou un acord amb Pemex i invertirà 300 milions a Argentina

Barcelona.El director financer de Repsol YPF, Miguel Martínez, va explicar ahir que el grup "tendirà a normalitzar" la relació amb Pemex, l'accionista de la petroliera espanyola que va pactar a l'agost amb Sacyr per sindicar les seves accions. El consell d'administració de Repsol va rebutjar aquest acord. Miguel Martínez va afegir que "volem arribar a acords amb Pemex, és el que seria més normal".

El directiu del grup espanyol va fer aquestes declaracions durant la conferència d'analistes corresponent a la publicació dels resultats dels nou primers mesos de l'any. D'altra banda, Martínez va concretar que arribaran als 300 milions d'euros les inversions que s'hauran de destinar a la prospecció del descobriment de petroli fet per la participada YPF a l'Argentina. El pressupost per desenvolupar tot el complex de gas i petroli augmentarà fins als 1.460 milions.

L'extracció de cru arribarà als 927 milions de barrils. Repsol va obtenir un benefici de 1.901 milions en els primers nou mesos d'aquest any, cosa que significa un creixement del 6,4%. Aquesta evolució positiva s'ha donat per la recuperació dels preus del petroli, que va compensar la caiguda de la producció pel conflicte armat a Líbia.

stats