ENERGIA
Crònica 25/11/2011

Repsol expandeix YPF en set països d'Amèrica del Sud

Ara
1 min

BARCELONA.Repsol redobla esforços en l'expansió internacional per Amèrica del Sud de la seva filial YPF, que en només tres anys ha més que triplicat la presència en països del centre i del sud d'Amèrica. El negoci d'YPF ja és a set països, sense incloure l'Argentina, país d'origen d'aquesta companyia.

Segons el mapa que ahir va presentar la petroliera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el grup ja té activitat (d'exploració o bé producció) en països com Guyana, Colòmbia, l'Uruguay i el Perú. A Xile i el Brasil també hi té negocis de lubricants i hidrocarburs que subministren a l'aviació. A més a més, YPF també té presència als Estats Units. El 2008 l'empresa només tenia presència en aquest país i Guyana.

A l'Argentina, el negoci d'YPF es concreta en 91 concessions que suposen unes reserves de més de 980 milions de barrils de petroli. La filial de Repsol aporta el 35% del benefici brut de la companyia espanyola i concentra un 30% de les inversions. YPF està participada en un 57,4% per Repsol i en un 25,4% pel grup Petersen.

stats