LA RENOVACIÓ DELS REPUBLICANS
Crònica 06/06/2011

Ridao sosté que el llegat de Carod-Rovira continuarà viu a ERC

Ara
2 min
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va assistir ahir a la manifestació contra les nuclears.

Barcelona.No per esperada, la notícia que Josep-Lluís Carod-Rovira abandona Esquerra ha sacsejat menys les files del partit republicà, que no s'acaba d'acostumar mai a les atzagaiades del seu exlíder. Externament, la imatge és de tranquil·litat i de positivitzar la decisió.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va explicar ahir que el llegat de l'expresident del partit continuarà viu amb ell o sense. En declaracions als periodistes abans de participar en una manifestació antinuclear que es feia ahir al centre de Barcelona, Ridao va agrair a Carod la seva llarga trajectòria en el partit i va reiterar que el seu llegat és "haver forjat l'ADN" del partit. Va utilitzar la mateixa línia argumental que contenia el breu comunicat emès dissabte pel partit. Ridao va desvincular la decisió de Carod dels mals resultats de les municipals del 22 de maig. Però sí que va admetre que hi ha una crisi de confiança envers ERC vistos els resultats de les eleccions catalanes i les municipals. L'actual secretari general ha considerat que això és "pel que ha fet o ha deixat de fer ERC en els últims temps, no pel que és".

Malgrat la serenitat de la direcció republicana, alguns blogs de la web del partit demostraven el malestar que hi ha a les bases per la decisió de Carod de plegar. Amb el significatiu títol de Prou personalismes , el cap de llista d'ERC a Olot explica: "No acabo d'entendre com és que els que un dia van encapçalar el partit i en van dirigir el destí no saben trobar-hi el seu lloc un cop han de passar a una altra funció menys destacada. És clar que el seu paper hauria de seguir sent important, però per un motiu o per un altre ho acaben engegant a rodar". La seva conclusió és que l'actitud de Carod és deguda al "personalisme". Reconeix que ha aconseguit els millors resultats de la història d'ERC, però li recorda que això no és només mèrit seu, sinó també "dels milers de militants i de simpatitzants que penjaven cartells, organitzaven actes i difonien el missatge d'Esquerra arreu del país".

stats