Crònica 12/11/2011

Ridao: un polític "en guaret"

Narcís Presas
2 min
Joan Ridao va fer ahir el seu únic míting d'aquesta campanya.

Cassà de la SelvaL'exsecretari general d'ERC, Joan Ridao, va participar ahir en un acte de campanya a Cassà de la Selva (Gironès) i va assegurar que el seu partit ha de deixar estar els tacticismes i després de les eleccions fer un "exercici important de pensar en el futur". Ridao va cloure la seva intervenció a l'únic acte que participarà aquesta campanya amb un consell: "Tots plegats hem de deixar estar els tacticismes". Esquerra, com molts altres partits, "són captius" d'aquests tacticismes, va sentenciar l'exportaveu republicà al Congrés.

L'exdirigent republicà va advertir que el partit té una travessia pel desert per endavant que ha d'aprofitar per "treballar bé i amb rigor" i sumar així el màxim de gent al projecte dels republicans. Ridao es va mantenir fidel a la seva idea d'un independentisme amb discurs ampli i vocació de majories, i va demanar que ERC no dirigeixi els seus esforços a "reconstruir un espai minoritari" sinó a incorporar nova gent per acomplir el repte del catalanisme d'esdevenir una opció de masses.

L'acte d'ahir a Cassà organitzat per les JERC és l'únic d'aquesta campanya per les eleccions generals en què hi haurà Ridao. "És l'únic acte que faré perquè és l'únic que m'han demanat", va aclarir el republicà a l'inici de la seva intervenció, acompanyat de la candidata per Girona, Teresa Jordà. Tot seguit, Ridao va ironitzar que ara mateix és un "polític en guaret", un mètode agrícola ancestral que consisteix a deixar sense sembrar les terres perquè reposin.

En qualsevol cas, Ridao va demanar als votants republicans que es mobilitzin el 20-N perquè es tracta d'unes eleccions en què Catalunya s'hi juga molt i la presència d'ERC a Madrid és molt important. L'exdirigent republicà, que ha reprès la seva activitat docent a la universitat, va augurar per al 20-N una majoria "absolutíssima" del PP, un PSOE "disminuït", un PSC "desaparegut" i una mena de "Nacions Unides" amb tota la resta de formacions.

stats