Crònica 24/03/2012

Rigau, Trias i Borràs tindran lloc a la cúpula del partit

Irene Rigau, Xavier Trias i Meritxell Borràs es van assegurar ahir el seu lloc a l'executiva de CDC. La consellera d'Educació presidirà el consell nacional, i l'alcalde barceloní, el consell de política municipal.

O.m.
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, presidirà el consell nacional de política municipal.

REUS.Tan aviat com va acabar el discurs de Jordi Pujol, el seu últim com a president del partit, els delegats destinats a la ponència institucional es van reunir a l'auditori del segon pis de la fira de Reus per enfilar el debat sobre la nova estructura del partit. Una nova estructura que ja té tres noms més confirmats: Irene Rigau -presidirà el consell nacional de CDC, tal com va avançar l'ARA-, Meritxell Borràs -dirigirà el consell nacional de polítiques sectorials- i Xavier Trias -futur responsable de la comissió nacional de política municipal-. Així ho va confirmar ahir en roda de premsa qui aquest dissabte serà confirmat com a secretari general del partit, Oriol Pujol.

Pujol va elogiar especialment la figura de Rigau, de qui va assegurar que no només és un referent per al partit -el seu paper a l'oposició va ser molt destacat a l'hora de negociar, entre d'altres, la llei d'educació que va tirar endavant el tripartit amb el suport dels nacionalistes- sinó que també ho és "per al país". Sobre el nou paper de Trias -que també és secretari general adjunt de CiU-, els dirigents del partit el defineixen com un dels màxims exponents del nou poder municipal de CDC en qualitat d'alcalde de Barcelona, el primer que ha aconseguit que les dues voreres de la plaça Sant Jaume estiguin ocupades per convergents.

La tria de Borràs permet que aquesta diputada i regidora de l'Hospitalet segueixi ocupant un lloc destacat a la cúpula convergent després que, finalment, no hagi ocupat cap càrrec de responsabilitat a l'òrbita del nou secretari d'Organització, Josep Rull.

Debat tranquil

Aquestes tres van ser les principals novetats de la primera jornada de debat de la ponència organitzativa. "L'ambient és tranquil perquè la nova organització ha tingut bona rebuda", van assegurar ahir fonts coneixedores de la ponència. Les mateixes fonts indicaven que les discussions sobre Unió són només referides a l'àmbit municipal.

stats