ENSENYAMENT
Crònica 25/05/2011

Rigau vol l'inici del curs el 7 de setembre per a tothom

Sònia Sánchez
2 min
El curs 2011-2012 no tindrà setmana blanca, però començarà i acabarà igual que aquest.

Barcelona.Les classes tant a primària com a secundària començaran el 7 de setembre, igual que l'any passat, i acabaran el 22 de juny, igual que l'any passat. Aquesta és la proposta de calendari que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha presentat als sindicats i que es debatrà en una reunió avui mateix.

L'eliminació de la setmana blanca al febrer no ha canviat l'inici i el final de curs, sinó que els tres dies festius de lliure disposició que tenien fins ara les escoles es converteixen en set festius que s'hauran de fer a raó de dos o tres per trimestre.

Una altra de les novetats d'aquest curs és la recuperació dels exàmens de setembre, que ja va anunciar la consellera Irene Rigau, i que es realitzaran entre el 3 i 4 de setembre del 2012, tant per als alumnes de secundària obligatòria com per als de primer de batxillerat. Per als de segon de batxillerat, les proves ordinàries acabaran l'1 de juny i la recuperació s'haurà de fer al llarg d'aquest mes (enguany, els exàmens acaben el 10 de juny i es recupera a partir del 20).

Tanmateix, el document presentat als sindicats és provisional i el departament insisteix que pot canviar. De fet, certes veus demanen a Rigau que la secundària arrenqui el 12 de setembre, però la consellera diu que és més partidària del 7, segons van explicar fonts sindicals.

Més vacances per Nadal

Les vacances de Nadal d'aquest 2011 s'allargarien tres dies per abastar del 22 de desembre al 8 de gener (inclosos) en lloc del 23-6 del 2010.

El Govern vol que els professors comencin a treballar, de nou, l'1 de setembre i pleguin el 6 de juliol. Però cada centre pot decidir compensar dies d'aquesta primera setmana de juliol fent treballar els docents en dies de lliure disposició (cinc dels quals poden ser consecutius si ho acorden l'escola i el Govern). CCOO va criticar aquesta aplicació del calendari "escola per escola, on no hi ha àmbits de negociació col·lectiva" i va advertir que dificulta el trasllat dels 20.000 docents que canvien de centre cada juliol.

stats