ALERTES TERRORISTES PER NADAL
Crònica 28/12/2010

Roma reviu els atacs a ambaixades

Les seus diplomàtiques de la capital italiana van tornar a viure ahir un episodi d'amenaces simultànies amb paquets sospitosos. Dels vuit avisos que va rebre la policia, només un va ser un explosiu de debò.

àlex Gutiérrez Pascual
1 min
Efectius dels Carabinieri, la policia militaritzada italiana, asseguren l'entrada a l'ambaixada grega a Roma, després de trobar-hi un artefacte explosiu.

BarcelonaLa policia i els Carabinieri van desactivar un aparell explosiu enviat a l'ambaixada grega, després que set seus diplomàtiques més van alertar les forces de seguretat d'haver rebut sobres sospitosos. A diferència del paquet bomba a l'ambaixada grega, aquestes últimes van resultar explosius falsos.

Segons la policia italiana, el paquet que es va trobar a l'ambaixada de Grècia a Roma s'assembla a les bombes que van explotar a la capital italiana la setmana passada, que van ferir dos treballadors de les dependències diplomàtiques de Xile i Suïssa. Tot i això, no s'ha confirmat que l'aparell desactivat estigui relacionat amb el grup anarquista que va reivindicar la col·locació de les bombes dijous passat. "Ens va arribar un paquet sospitós. De seguida en vam informar els Carabinieri, que van arribar a l'instant i van desactivar la bomba", va explicar l'ambaixador de Grècia a Roma, Michael Campanis, que també va assegurar que l'enviament es va fer en mà i va arribar a l'ambaixada divendres passat, quan les instal·lacions ja eren tancades.

Les autoritats italianes vinculen l'episodi d'ahir amb els fets que es van produir a principis del mes de novembre passat a Atenes. La policia grega va interceptar llavors una desena de paquets bomba dirigits a ambaixades de la capital grega i seus de governs estrangers. Dos paquets van ser detectats als despatxos mateix de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy.

stats