Crònica 08/01/2012

Rubalcaba demana canvi però mantenint la unitat

El mateix dia que Carme Chacón inicia la cursa per la secretaria general del PSOE, el seu rival ho aprofita per fer un acte en què demana un canvi al PSOE. Un canvi que no ha de posar en perill la unitat.

Ara
2 min
Rubalcaba va participar ahir en un acte a Valladolid.

VALLADOLID.L'aspirant a secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va defensar ahir que "el canvi i la unitat" dins del PSOE han de marcar el 38è congrés federal del partit, que se celebrarà del 3 al 5 de febrer a Sevilla. L'argument de la unitat el va treure ahir, justament quan la seva rival feia la seva presentació pública. Alfredo Pérez Rubalcaba va fer aquesta advertència durant un acte obert al públic a Valladolid, promogut per militants socialistes d'aquesta província que donen suport a la seva candidatura.

Rubalcaba va posar com a exemple el "28 bis" i el 35è congrés del PSOE, que van precedir les victòries electorals dels socialistes el 1982 i el 2004. Per això, va defensar un nou canvi dins del PSOE: "Necessitem revisar algunes de les nostres polítiques al servei dels ciutadans". I també va defensar la unitat del partit: "Si no estem tots junts, aquesta feina no la podríem dur a terme". L'excandidat del PSOE a la presidència del govern espanyol va reconèixer que els socialistes han perdut "la confiança dels ciutadans", i per això van obtenir "el dolentíssim resultat" en els comicis municipals, autonòmics i nacionals del 2011.

Malgrat el daltabaix electoral va voler donar un missatge en positiu assegurant: "A l'oposició també es pot ser útil i hem de ser-ho per a una sortida de la crisi amb justícia", sense que les retallades perjudiquin els més desfavorits. "Cal començar ja", va advertir, a plantejar des del PSOE "aportacions rellevants" per superar la crisi econòmica.

Ajornar el congrés

Un cop començada la cursa pel lideratge del partit, un grup de dirigents del PSOE andalús van presentar ahir un manifest per demanar que s'ajorni el congrés perquè no interfereixi en les eleccions andaluses. Aquest grup, que sosté que no dóna suport ni a Rubalcaba ni a Chacón, considera que la disputa interna pot restar vots davant un PP que està en alça electoral.

stats