Rubalcaba es reforça
Crònica 29/11/2011

El candidat del 20-N presidirà el grup al Congrés i intervindrà al debat d'investidura de Rajoy

2 min
Rubalcaba es reforça

Alfredo Pérez Rubalcaba assumirà el lideratge de la nau socialista fins que se celebri el 38è congrés del partit, el primer cap de setmana de febrer, a Sevilla. Després, ja es veurà. De moment, encara no ha dit en públic que vol ser candidat a la secretaria general del PSOE, en substitució de Zapatero. L'aparell de Ferraz, però, el va blindar ahir i li va donar una magnífica plataforma de llançament, tot i la patacada històrica del 20-N: serà president del grup parlamentari a la cambra baixa i intervindrà al debat d'investidura de Rajoy.

La proposta la va fer a l'executiva del partit el vicesecretari general, José Blanco. Zapatero no hi va assistir. Fonts socialistes admetien que els militants no haurien entès una altra opció després de "l'esforç titànic" de la campanya. El secretari d'organització, Marcelino Iglesias, va dir que serà "l'interlocutor a tots els efectes" amb el PP. A la cúpula del grup parlamentari hi seguiran almenys fins al febrer José Antonio Alonso i Eduardo Madina. Iglesias serà el cap visible al Senat.

Sobre la nova etapa que hauran d'encetar amb una direcció renovada, el president del Congrés, José Bono, va tornar a carregar contra Carme Chacón en la línia d'Alfonso Guerra. A parer seu, una militant del PSC no pot liderar el PSOE perquè no és el mateix partit. A més, va reclamar un secretari general a qui "no li faci vergonya, quan acabi el congrés, cridar «visca Espanya»". La direcció se'n va desmarcar i va recordar que la ministra de Defensa en funcions està legitimada, d'acord amb els estatuts, per optar al càrrec i que, a més, ha demostrat "lleialtat" a Espanya. La ponència política del congrés de Sevilla la redactarà l'exministre Caldera.

stats