EL DEBAT INTERN SOCIALISTA
Crònica 02/07/2011

Rubalcaba s'aprofita del govern per picar l'ullet al votant progressista

Joan Rusiñol
2 min
Els indignats  van continuar fent ahir el seu debat de política general alternatiu a Sol.

Madrid.José Luis Rodríguez Zapatero proposa i Alfredo P. Rubalcaba disposa. El president del govern espanyol va anunciar, durant el debat de política general, diverses mesures per protegir els que havien perdut la casa perquè no podien pagar la hipoteca i ahir el candidat del PSOE a les eleccions generals va ser l'encarregat de detallar-les. Rubalcaba aprofita fins a l'últim minut la seva condició de portaveu del govern espanyol per reforçar un perfil més socialdemòcrata que el president actual. L'objectiu és tornar a sintonitzar amb un electorat progressista, decebut amb el principal partit de centreesquerra estatal.

El consell de ministres d'ahir podria ser el penúltim de Rubalcaba si, com apunten des de la Moncloa, comunica a Zapatero la setmana que ve la decisió d'abandonar l'executiu per dedicar-se en exclusiva a la candidatura. Fonts del seu equip admeten que "té sentit pensar que ho deixi al voltant del dia 9", dissabte, quan serà proclamat oficialment candidat en un acte massiu a Madrid. Ell ahir no en va voler donar cap pista.

L'encara vicepresident va aprofitar els focus que il·luminen el portaveu per desgranar un ambiciós paquet de mesures (que es detalla a les pàgines d'Economia) per ajudar alguns dels col·lectius que més noten la crisi: els que perden la casa perquè no poden pagar-la, els emprenedors i els petits empresaris a qui els ajuntaments no paguen les factures.

El PSOE prova de recuperar el temps perdut. El context segueix sent advers. El CIS va assegurar ahir que, per primera vegada, el líder del PP, Mariano Rajoy, va guanyar el debat de política general. La diferència amb Zapatero és de 8,5 punts. El govern espanyol, però, subratlla que el debat va servir per demostrar que té garantida l'estabilitat amb PNB i CC. Potser per això a Rubalcaba no li preocupa que un 43% dels catalans siguin partidaris de la independència. Per ell, diu, són només xifres d'una enquesta.

stats