Crònica 22/05/2011

Sa Pobla i la incògnita de la Lliga

Enric Borràs
2 min
Sa Pobla  i la incògnita  de la Lliga

Sa Pobla -amb un cens de 8.192 habitants- és coneguda a Mallorca pel cultiu de patates i les festes de Sant Antoni. Però també per un polític: Jaume Font. Es tracta del fundador del nou partit anomenat Lliga Regionalista. L'aparició de la Lliga marcarà les eleccions perquè pot restar vots als populars, que el 2007 van quedar fora del govern municipal malgrat que amb un sol regidor més haurien tingut majoria absoluta. Ara la Lliga complica encara més les coses als populars de sa Pobla.

D'home fort del PP a la Lliga

Fins fa només uns mesos, Font era un dels homes forts del PP balear, però en va marxar per obrir la Lliga, que es presenta en vint-i-dos municipis, al Consell i al Parlament. Jaume Font, però, no és el candidat del seu partit a sa Pobla, sinó que ho és el també expopular Josep Juan Capó, un personatge amb gran influència en la política municipal. Es dóna el cas que el candidat regionalista encara és amic del candidat del PP a la vila, Biel Serra.

L'actual batlle, Joan Comas, d'Independents per sa Pobla -que el 2007 van aconseguir set regidors- no pot donar pas per feta la possibilitat de fer govern amb la Lliga de Jaume Font i Josep Juan Capó. En tot cas, en la cursa dels pactes i enteses postelectorals, Lluís Socies, l'únic regidor que el PSIB-PSOE té ara per ara a la vila, o Margalida Vidal, la cap de llista del PSM, parteixen com a aliats favorits de l'alcalde Comas.

Però tota aquesta pugna electoral passa a l'esquena d'una bona part de la població de sa Pobla. El cultiu de la patata ha fet arribar a la vila una gran quantitat d'immigració d'origen africà, de països que no tenen conveni per votar a les eleccions municipals.

stats