NOU NEGOCI A L'ENTITAT
Crònica 29/12/2010

Sabadell fuig de la consultoria externa i crea una firma pròpia

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaA les consultores els surt competència. Banc Sabadell, com la resta d'entitats financeres i grans empreses, sol·licitava els serveis de consultors externs perquè l'assessoressin en els projectes que tenia entre mans. Aquesta pràctica s'ha acabat. L'entitat ha posat en marxa la societat BanSabadell Consulting, que inicialment oferirà els seus serveis a les filials del grup, però que posteriorment podria obrir la seva tasca a tercers, siguin o no del sector financer, segons va confirmar el banc al diari ARA.

Amb la posada en marxa d'una consultora pròpia, Banc Sabadell busca reduir les despeses relacionades amb aquests serveis, un mercat copat per grans noms com KPMG, Accenture, Deloitte, Ernst & Young o PriceWaterhouseCoopers.

Tractant-se d'una societat del grup, s'estalviarà els marges empresarials que apliquen les consultores externes, entre altres despeses. El banc també espera una millora de la qualitat dels serveis gràcies al coneixement de l'entitat que tenen els nou consultors que inicien l'activitat de la nova societat i que provenen tant del grup com d'altres companyies del sector de la consultoria.

BanSabadell Consulting és propietat al 100% del banc que presideix Josep Oliu. La firma dependrà de la direcció d'operacions i desenvolupament corporatiu que porta Miquel Montes. El director general serà Amado Ramos, que ja era el responsable de la unitat de consultoria interna del banc, que ell mateix va muntar quan es va incorporar al Sabadell l'abril passat provinent de la consultora Europraxis, en què era soci. Des d'aleshores s'ha encarregat de la integració del Guipuzcoano o el pla de transformació comercial del grup.

stats