ENERGIA
Crònica 12/09/2011

El pacte entre Sacyr i Pemex a Repsol suscita "temor" a Rubalcaba

Ignasi Pujol
2 min
El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha donat el vistiplau a l'operació de Sacyr.

Barcelona.El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demostrat que no hi ha unanimitat a les files socialistes sobre el pacte entre la constructora Sacyr i Petróleos Mexicanos (Pemex) per aconseguir el control de la petro liera espanyola Repsol.

En una entrevista al diari El País , Rubalcaba va mostrar-se "respec tuós amb el que és una operació empresarial", però va reconèixer: "El meu dubte és que el resultat final d'aquesta operació sigui que Repsol deixi de ser una empresa espanyola". "L'operació em suscita molts dubtes, molts. I el que és més important, temors", va afegir el candidat del PSOE.

Pérez Rubalcaba responia enèrgicament a la benedicció de l'aliança entre Sacyr i Pemex per part del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que va garantir l'espanyolitat de Repsol.

L'exministre d'Interior va criticar també al titular d'Indústria per les seves paraules contra l'expresident del govern Felipe González, que diumenge passat va comentar que el pacte a Repsol posava en perill l'espanyolitat de la petroliera. Sebastián va fer callar González i va dir que, a diferència d'ell, que és conseller de Gas Natural Fenosa, l'executiu espanyol és "neutral" en aquest afer.

"Em semblen unes declaracions del tot improcedents, perquè qualsevol que conegui Felipe González sap que l'últim que el preocupa a l'hora d'opinar és si està o no de conseller en una empresa", va dir Rubalcaba.

Més recels

Els dubtes expressats per Rubalcaba s'afegeixen als recels mostrats pel PP, pel govern argentí (que té poder de veto a YPF, filial de Repsol) i per l'oposició mexicana, que ha demanat explicacions sobre l'o peració en suposar un endeutament afegit per a la petroliera estatal.

Sacyr i Pemex volen gestionar conjuntament el 29,8% del capital de Repsol per ser decisius en l'estratègia de la companyia.

stats