BATALLA A REPSOL
Crònica 01/10/2011

Sacyr comença a negociar el deute amb els bancs

Ignasi Pujol
1 min
Luis del Rivero, president  de Sacyr.

Barcelona.Sacyr Vallehermoso va comunicar ahir a la CNMV que ha iniciat el procés de negociació amb la banca per refinançar el deute de 5.175 milions d'euros que va subscriure el 2006 per fer-se amb el 20% de Repsol. La constructora presidida per Luis del Rivero té com a data límit per tornar el préstec el 21 de desembre i encara ha d'amortitzar 4.908 milions. Els creditors són una trentena de bancs liderats pel Santander.

Aquest crèdit ha estat en bona part el causant de la batalla accionarial a Repsol, que va tenir com a punt d'inflexió el pacte signat el 29 d'agost per Sacyr i la mexicana Pemex. Sacyr ha d'anar tornant el préstec amb els dividends obtinguts a Repsol (256 milions el 2010). La retallada del dividend aplicada per Antoni Brufau, president de Repsol, el 2009 va provocar un trencament amb Del Rivero. El pacte amb Pemex persegueix, entre altres coses, augmentar el repartiment de beneficis entre els socis.

La constructora, que ahir va reunir el seu consell, va pagar 6.525 milions pel 20% de Repsol i ara aquesta participació val 4.879 milions, és a dir, 1.646 milions menys (gairebé el valor de Sacyr a borsa, que és de 1.787 milions). Repsol va iniciar dimecres els tràmits per fer fora els consellers de Sacyr i Pemex per "conflicte d'interès".

stats