DEBAT SOCIALISTA
Crònica 04/10/2011

Salgado respon a Rubalcaba que ara la "prioritat" és el pla antidèficit

J.r.
1 min

Madrid.La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, va assegurar ahir amb fermesa que ara la "prioritat" de l'executiu és "la consolidació fiscal". Era la resposta a la reflexió que va fer diumenge en públic el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre la necessitat de "mesurar els ritmes" de les mesures d'estalvi que aplica Rodríguez Zapatero per no "ofegar el creixement econòmic".

La responsable de les finances espanyoles, però, va subratllar que la seva opinió no xocava amb la del líder PSOE: "No crec que parli dels tres pròxims mesos, que no seran els que governi ell. Parla de la pròxima legislatura". I en el nou mandat Salgado també és partidària de fer més reformes estructurals que dinamitzin l'economia i creïn ocupació.

Rubalcaba també va provar ahir, durant una visita a Saragossa, de rebaixar la tensió. Conscient que el comentari que va fer a la conferència política del PSOE es va entendre com una crítica directa a Zapatero, va assegurar que només havia expressat "el mateix que Obama" va dir a Europa. El secretari d'Estat per a la UE, Diego López Garrido, va sortir en defensa de la tesi del candidat socialista i va avançar que el govern espanyol plantejarà aquests arguments a la cimera europea del dia 17. A l'altre extrem discursiu, el PP va alertar que tem trobar-se un "forat" als comptes públics, si guanya els comicis del 20-N. Per això, els conservadors avisen que aplicaran "l'ortodòxia pressupostària". "Mai moltíssima austeritat serà dolenta per a la societat", va dir el líder del PP andalús, Javier Arenas.

stats