SUBHASTA DE LA CAIXA VALENCIANA
Crònica 27/09/2011

S'allarga el termini per ofertar per la CAM

El Banc d'Espanya ha decidit ampliar fins demà el termini que tenen les entitats per presentar les ofertes preliminars per adquirir la CAM. Santander, BBVA i CaixaBank hi estan interessats.

A.c.
1 min
L'entitat que acabi quedant-se amb la CAM tindrà un esquema de protecció contra les pèrdues que encara puguin aflorar.

Barcelona.Les entitats financeres -nacionals i estrangeres- interessades a comprar la CAM necessiten una mica més de temps per completar la informació de les seves ofertes i tancar els últims tràmits. Inicialment el Banc d'Espanya volia tenir ahir sobre la taula les propostes preliminars -que no obliguen a fer l'oferta en ferm per l'entitat valenciana-, però al final la data límit s'allarga fins demà.

L'endemà, dijous, comença la segona fase del procés. Les entitats interessades a quedar-se amb la caixa intervinguda tindran un mes per estudiar l'auditoria encarregada pel Banc d'Espanya i comprovar l'estat de les finances de la caixa valenciana i l'abast dels problemes de la cartera de crèdits de l'entitat. Estudiada la situació, els interessats hauran de decidir si presenten o no una oferta, en aquest cas ja vinculant, per la CAM. Entre les entitats que hi haurà en la segona part del procés s'espera Santander, BBVA, CaixaBank i Sabadell. El Banc d'Espanya, però, vol tancar la venda de la CAM abans de les properes eleccions generals del 20 de novembre. La clau de l'operació es troba en els diners que haurà de garantir l'Estat per les pèrdues futures que puguin aflorar de la caixa.

stats