LA GESTIÓ DE LA CONVIVÈNCIA
Crònica 16/02/2011

Salt tindrà 22 càmeres antiviolència

Narcís Presas
1 min

Salt.Impedir que es repeteixin actes vandàlics com els del passat gener, que van estar a punt de trencar la convivència al municipi, és l'objectiu que persegueix l'Ajuntament de Salt amb la instal·lació de 22 càmeres de videovigilància als carrers de la ciutat. Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament pretén millorar la percepció de seguretat dels veïns, que l'efecte dissuasori de les càmeres serveixi per reduir el nombre de delictes i d'actes incívics i identificar amb les gravacions les persones que persisteixin en el delicte.

El projecte, amb l'autorització de la Comissió de Videovigilància de Catalunya, detalla que les primeres set càmeres seran operatives d'aquí dos o tres mesos als carrers Àngel Guimerà i Francesc Macià, al sector centre del municipi. Aquesta primera fase del projecte tindrà un cost de 55.000 euros que assumiran les arques municipals i que ja ha estat licitada. El projecte preveu instal·lar en una segona fase nou càmeres més al carrer Torres i Bages, també al centre, i la resta, més endavant, a la plaça Catalunya i a la zona de la Massana.

Les càmeres gravaran les 24 hores, tindran visió nocturna i una resolució suficient per permetre identificar amb nitidesa persones fins a dotze metres de distància. "Haurien permès saber qui va cremar els cotxes i els contenidors", va posar com a exemple l'alcaldessa Iolanda Pineda.

stats