Crònica 27/05/2011

Salut premiarà els hospitals amb més bons resultats

T. Gutiérrez
2 min
Una concentració de professionals de l'àmbit sanitari en contra de les retallades.

Barcelona.El conseller de Salut, Boi Ruiz, va tornar a aparèixer ahir al vespre després de setmanes de silenci. Ruiz va presentar les principals línies polítiques del seu departament per "garantir la sostenibilitat i la qualitat del sistema sanitari públic". En una conferència a Esade, el conseller va apel·lar a la "responsabilitat" de patronal i sindicats per "establir acords" que evitin haver de presentar expedients de regulació d'ocupació (ERO) als centres sanitaris. Entre totes les mesures que va enumerar Ruiz, destaca el canvi en la forma de contractació dels serveis sanitaris del Servei Català de la Salut. "La relació entre el Catsalut i els proveïdors deixarà de ser un acte mercantil i passarà a ser un acte mèdic", va expressar el conseller. També va destacar que el més important seran els "resultats de salut", una mesura que l'ARA ja havia avançat a principis de març.

El Catsalut contractarà els serveis sanitaris dels hospitals en funció d'aquests resultats. El conseller va desgranar els detalls del canvi: "La magnitud d'un centre hospitalari ja no es mesurarà en metres quadrats, nombre de llits o quiròfans, sinó per la seva capacitat per resoldre els problemes de salut de la població". L'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut serà l'encarregada d'avaluar l'eficiència i la qualitat dels serveis. A partir d'aquesta anàlisi es reordenaran els serveis sanitaris.

Més autoritat per als metges

Ruiz va subratllar que l'objectiu és assolir la governança clínica en aquesta legislatura. Per això vol millorar la capacitat de resolució de l'assistència primària. Va prometre reordenar els serveis sanitaris territorialment per garantir l'equitat, potenciar el lideratge dels professionals assistencials perquè tinguin més autoritat i garantir la sostenibilitat del sistema "sense disminuir serveis ni prestacions". Pel que fa a l'ICS, Ruiz va avançar que serà l'empresa pública que més notarà el procés de "modernització i desburocratització" que es vol implantar.

stats