CRISI EN ELS SECTORS D'OCI DE BARCELONA
Crònica 22/01/2011

Sant Andreu es queda sense el cinema Lauren

Maria Ortega
2 min
Treballadors del cinema Lauren Sant Andreu en  el moment d'abandonar la tancada.

BarcelonaLa crisi no entén de simpaties ni d'arrelament als barris i és especialment dura per als sectors vinculats a l'oci. El grup de cinemes Lauren Films -que el 2006 va traspassar tres sales a l'Eixample (els actuals Cinemes Girona), el 2007 va tancar les sales que tenia a Girona i el 2009 va abaixar la persiana de les de Tarragona- continua sense aixecar el cap i dijous va posar punt final al recorregut de les deu sales que té al barri de Sant Andreu de Barcelona. El cinema Lauren Sant Andreu, que arran de l'obertura de les multisales dels centres comercials de La Maquinista i Heron City havia assumit un rol més clar de cinema de barri, ja forma part de la història. El tancament ha deixat sense feina 13 treballadors que, el mateix dijous a la tarda, van decidir fer-se forts en la defensa dels seus drets i es van tancar al cinema per exigir el cobrament del sou proporcional als dies treballats del mes de gener i de la quitança, després que l'empresa els manifestés la impossibilitat d'assumir aquests pagaments.

Ahir a la tarda, després de prop de 24 hores de viure a l'interior del cine, els treballadors van aconseguir un acord amb l'empresa. Cobraran la meitat de la compensació de manera immediata i la resta en un termini inferior als 30 dies. A més, Lauren Films els facilitarà la documentació necessària perquè es puguin dirigir a Fogasa (fons de garantia salarial) i reclamar la part de les indemnitzacions que no pot assumir. "És una petita victòria, no podia ser que ens fessin fora d'aquesta manera", explicava Laura Coso, extaquillera , amb l'acord a les mans.

El tancament de les sales de Sant Andreu és un toc d'alerta més per a la resta de cinemes que el grup Lauren Films té a Catalunya. Tot i que l'empresa no vol fer declaracions sobre el tema, les dificultats econòmiques també es podrien notar als cinemes que té a Barcelona (Gràcia, Universitat i Horta) i als de Blanes, Lleida, Viladecans, Vilanova i la Geltrú i Reus. És el que pronosticaven ahir els treballadors.

stats