NOUS EQUIPAMENTS
Crònica 21/01/2011

Sant Pau invertirà 89 milions d'euros en un centre de recerca

Lara Bonilla
2 min
En aquest espai es construirà el segon edifici d'investigació.

Barcelona"No hi ha un moment dolent per fer coses bones, la qüestió és poder i nosaltres hem volgut i hem pogut", deia Jordi Bachs, director de la Fundació de l'Hospital de Sant Pau. Tot i la crisi, l'hospital construirà tres nous edificis dedicats exclusivament a la investigació que ocuparan aproximadament 28.000 metres quadrats. I ho farà gràcies a un crèdit de La Caixa, el Banc Europeu d'Inversions i el ministeri de Sanitat per valor de 89 milions d'euros. La primera fase estarà acabada a finals del 2014 i properament es convocarà el concurs d'arquitectes.

Actualment la recerca a l'Hospital de Sant Pau està dispersa per les diverses instal·lacions i l'objectiu és concentrar-la en uns quants edificis i que els aproximadament 200 investigadors deixin els actuals mòduls prefabricats.

Investigació a la capçalera del llit

La premissa és que la investigació estigui lligada a l'assistència i "trascendeixi més enllà de l'hospital", va assenyalar el director de l'Institut de Recerca, Jaume Kulisevsky, que va destacar que, en realitat, tots els professionals del centre investiguen diàriament. "La recerca d'avui és l'assistència de demà i s'ha de fer a la capçalera del llit", va dir Joaquim Esperalba, director general de Recursos Sanitaris del departament de Salut. El nou centre acollirà les actuals línies de recerca en malalties cardiovasculars, genètiques, oncològiques, desordres mentals i cirurgia experimental. També s'hi afegirà una línia d'innovació en tecnologia sanitària.

Les obres de construcció començaran aquest any. El primer edifici se situarà a la cantonada del carrer Cartagena amb Mas Casanovas, on ara hi ha una zona enjardinada, al costat de l'actual aparcament de l'hospital, que es convertirà en un mirador amb vistes al recinte modernista. Els altres dos edificis estaran situats al carrer Sant Quintí, on ara hi ha l'antic pavelló del Sagrat Cor, que s'enderrocarà. Els nous edificis s'hauran d'adaptar a l'entorn, tant al nou recinte com a l'hospital històric, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco el 1997.

stats