Crònica 19/09/2011

Santa Tecla enfila la setmana central després d'un inici de qualitat

Dani Revenga
2 min
Ambient familiar durant el concert d'Antònia Font a Tarragona.

Tarragona.La festa major de Santa Tecla a Tarragona ha viscut aquest cap de setmana alguns dels plats forts del programa, després que divendres passat la tradicional Crida (la invitació de l'alcalde a la festa) donés el tret de sortida oficial a deu dies farcits d'activitats. Del primer cap de setmana de Santa Tecla 2011 cal destacar les actuacions musicals d'Antònia Font, Sergio Dalma i OBK, així com l'espectacle Yes, we Spain , de l'humorista d'origen tarragoní Carlos Latre. També va arrencar l'intens programa casteller que sempre ofereix Santa Tecla, amb la diada d'ahir diumenge, que presentava un cartell de luxe amb la participació de les dues grans colles locals, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove, a més de la Vella dels Xiquets de Valls i els totpoderosos Castellers de Vilafranca.

Santa Tecla, doncs, entra ara en la setmana central del seu programa amb la vista posada en els actes més emblemàtics, com són la interpretació del Retaule (dimarts), la popular baixada de l'àliga i els altres elements del seguici (dimecres), l'esperat espectacle de Dames i Vells (a partir de dijous), amb la seva visió satírica de l'actualitat de la ciutat, i l'entrada del Braç de Santa Tecla de divendres que ve, diada central de la festa major. Musicalment, queden encara dos concerts multitudinaris, tot i que adreçats a multituds molt diferents: el de Raphael (dimecres al Camp de Mart) i el dels Sopa de Cabra (dissabte a la Tarraco Arena Plaça).

Dins del programa casteller, la diada de Santa Tecla del pròxim divendres aplegarà les quatre colles locals, mentre que l'endemà, diada de la Mercè, se celebrarà la singular baixada dels pilars caminant. En total, hauran estat més de 430 actes, amb un pressupost que tot i haver-se rebaixat un 25%, ascendirà a 612.000 euros, un 40% dels quals provindran dels diversos patrocinis.

stats