Crònica 25/03/2012

Sarkozy assumeix tota la responsabilitat de l'operació contra Merah

Ara
1 min
Sarkozy assumeix tota la responsabilitat de l'operació contra Merah

BARCELONAEl president francès, Nicolas Sarkozy, va defensar ahir amb contundència l'actuació policial que va acabar amb la vida de Mohamed Merah. Lluny de l'Elisi, en un míting de la campanya per les presidencials que s'han de fer d'aquí un mes, Sarkozy va assumir "totes les decisions" de l'operació. "No permetré que ningú posi en dubte l'honor dels qui han posat fi, arriscant la seva vida, a la trajectòria sagnant d'un terrorista monstruós", va assegurar el president i candidat a la reelecció amb motiu de les crítiques per una actuació policial plena d'ombres.

Nicolas Sarkozy va haver de defensar també el realisme del ventall de propostes que va llançar dijous per combatre el jihadisme, entre les quals la més polèmica és castigar penalment els qui entrin en webs de contingut terrorista, i es va comprometre a aplicar-les si era reelegit. Unes mesures que pel candidat socialista i principal rival de Sarkozy, François Hollande, són "improvisades" i "no s'aprovaran mai".

Hollande, un "idiota"

En una mostra més de la seva incontinència verbal, Nicolas Sarkozy, en una entrevista al dominical de Le Monde , va etzibar al periodista: "Guanyaré i et diré per què. Hollande és un idiota. Un idiota, ho entens?". "El pitjor és que no ho va dir expressament -va respondre ahir Hollande-, és que és així".

stats