Crònica 21/01/2012

Sarkozy felicita els EUA per la seva actuació contra la pirateria

àlex Vicente
1 min
El president de França, Nicolas Sarkozy.

PARÍSNo és estrany que Nicolas Sarkozy felicités ahir vigorosament el govern nord-americà pel tancament de Megaupload. Pel president francès el tancament de les "pàgines il·legals de descàrrega directa o streaming que fonamenten el seu model comercial en la pirateria" de continguts amb drets d'autor que no els pertanyen suposa "una imperiosa necessitat per preservar la diversitat cultural i per renovar la creació". Així ho va expressar en un comunicat en què reivindicava la contundent legislació francesa contra la pirateria.

De tots els líders occidentals, Sarkozy ha estat un dels que més fermament ha combatut les descàrregues de continguts il·legals impulsant un arsenal legislatiu de perfil dur que no castiga els portals que ofereixen els continguts il·legals sinó l'usuari que se'n serveix. L'anomenada llei Hadopi impulsa multes de fins a 4.000 euros i fins i tot la interrupció de la connexió a internet, sota supervisió judicial, si l'usuari ignora els dos avisos enviats per un organisme administratiu independent creat expressament per a l'ocasió (Hadopi, en les seves sigles franceses). Des de la seva entrada en funcionament a començaments del 2010, però, l'autoritat encara no ha condemnat cap internauta.

Amb tot, l'enduriment de la llei francesa i les penes potencials a què s'exposa l'usuari han fet incrementar l'ús de pàgines de streaming , que ara per ara es troben en un buit legislatiu, tot i que Sarkozy ja ha anunciat que aconseguir-ne el tancament serà el seu pròxim objectiu. De fet, ahir va incitar els legisladors a accelerar-ho adoptant noves disposicions. Segons càlculs apareguts ahir a la premsa, al voltant de 15 milions de francesos haurien fet servir Megaupload i Megavideo en els últims mesos.

stats