TEXTIL
Crònica 07/02/2012

Sati planteja acomiadar 60 treballadors

Elena Freixa
1 min

BARCELONA.El fabricant de teixits per a la llar Sati planteja 60 acomiadaments a la Garriga. Segons van confirmar a l'ARA fonts sindicals, això suposarà prescindir d'un 20% de la plantilla. La direcció i el comitè d'empresa tenen prevista avui una reunió per negociar el possible expedient de regulació (ERO).

L'endeutament de Sati frega els 30 milions d'euros i la companyia ha tingut pèrdues, segons van explicar les mateixes fonts. Els sindicats confien, però, que es redueixi el nombre d'afectats i que es posin damunt la taula alternatives com ara les prejubilacions o baixes incentivades. També s'ha pactat una rebaixa salarial. Amb aquests sacrificis, Sati podria guanyar punts de cara a trobar un soci inversor que reforci la seva situació financera.

La crisi al sector tèxtil ha revifat les últimes setmanes; el fabricant de tints Tipsa, amb seu a Tordera, s'ha declarat en concurs de creditors. D'altra banda, Murtra ha presentat un ERO temporal als 126 treballadors de Granollers. El fabricant de teixits per a cinturons de seguretat preveu parar l'activitat un màxim de 60 dies aquest any.

stats