Crònica 02/06/2011

Satisfacció continguda i discreta al Bages

Joan Serra
2 min

ManresaUn dels advocats de Lluís Corominas va definir ahir l'absolució del gendre de la família Tous com un moment de "satisfacció continguda". És la mateixa expressió que va dibuixar al rostre Pere Garcia, un veí de Manresa que ahir conversava amb un policia local davant de l'ajuntament just en el moment en què es va fer públic el veredicte del jurat popular. "Suposo que em podria posar a la seva pell, podria arribar a entendre per què va actuar d'aquella manera", raonava Garcia, que mentre s'explicava rebia l'aprovació de l'agent. El concepte de legítima defensa es pot estirar com un xiclet? On són els límits? "Els que portem una arma, quan entrem a un lloc, no sabem què ens trobarem", puntualitzava el policia local, amb la pistola reglamentària a la cintura. Alegria discreta i missatge de comprensió.

Menys mesurada, potser per la proximitat amb Corominas i el lligam laboral amb la família, va ser la reacció de les dependentes que regenten una de les dues botigues que Tous té a Manresa. Uns segons després que el periodista els comuniqués l'absolució, una trucada va reafirmar que l'amenaça de presó per al gendre dels Tous havia quedat enrere. "Els que el coneixem sabem que és una persona molt humana", relatava Carla Cosgaya, una de les persones que abans del judici va participar en la concentració de suport a Corominas. "Hem viscut aquest judici de molt a prop, perquè ens hi sentíem implicats", afegia l'altra dependenta, Míriam Guerrero. "Va tenir mala sort, perquè si la policia hagués arribat uns segons abans, tot això no hauria passat", comentava Guerrero, convençuda del discurs.

Quan tenir bons advocats pesa

"Estic segur que jo no hauria estat considerat no culpable. Si tens diners i bons advocats, suposo que és més senzill sortir indemne d'un judici com aquest", afirmava Esteve Lorente, que regenta una botiga al centre de Manresa, i que sempre va entendre que Corominas s'havia excedit en la resposta davant dels presumptes lladres. A ell, com a altres manresans, no els va sorprendre la decisió del jurat popular. Diego Lozano, prejubilat de 63 anys, recollia ahir firmes a favor del moviment d' indignats de la capital del Bages, una acampada modesta -amb només nou tendes-, situada, per cert, a pocs metres d'una de les botigues de Tous. Lozano ho tenia clar: "Ningú pot utilitzar una arma i matar per reial decret. Entenc que el poder de la família Tous hi ha influït. No tenim una democràcia real i tampoc tenim una justícia real".

stats