LA FILIAL DE VOLKSWAGEN AUGMENTA PLANTILLA
Crònica 16/02/2011

Seat comença a contractar 700 nous treballadors per l'Audi Q3

Tot està a punt perquè comenci la preselecció de treballadors aturats que rebran formació per optar a treballar a Seat. La planta de Martorell necessitarà uns 700 nous operaris per fabricar l'Audi Q3.

Elena Freixa
2 min
Seat comença a contractar 700 nous treballadors per l'Audi Q3

Barcelona.El fabricant de vehicles Seat posa en marxa aquesta mateixa setmana el procés per ampliar la plantilla, en més de 700 treballadors, per assumir la producció de l'Audi Q3, que començarà a fabricar-se a la planta de Martorell cap al mes de juny.

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) llançarà l'oferta cap a finals de setmana, segurament divendres, per inscriure aturats que compleixin els requisits imposats per l'empresa. D'aquesta manera començarà la preselecció, que, segons l'acord a què van arribar Seat i la Generalitat, inclourà unes 1.200 persones.

Tots aquests treballadors podran seguir el curs al centre de formació de Seat, i després podran optar a cobrir una de les vacants a l'empresa. La filial de Volkswagen s'ha compromès a contractar un 60% d'aquests aturats, com estipula el programa Forma i Contracta del departament d'Empresa i Ocupació.

La direcció de l'empresa ha convocat avui el comitè d'empresa per explicar-los el procés, com es desenvoluparà, quant durarà i quin serà el perfil dels treballadors que buscaran a través de les oficines de treball de la Generalitat, que s'encarregaran de difondre l'oferta. Més enllà de la feina que uns 700 treballadors trobaran al final del procés a la fàbrica d'automòbils, el Govern confia que amb aquest pla de formació subvencionada augmentin les possibilitats de recol·locació de tots els que hi participin.

L'oxigen del nou Audi

Audi té bones perspectives posades en el seu pròxim llançament, que serà la primera experiència productiva de la marca a Catalunya. En un principi la producció anual prevista era d'unes 80.000 unitats, però fa unes setmanes Audi va confirmar que incrementava el nombre de cotxes un 25%, fins a arribar a les 100.000 unitats. Això fa que les previsions més conservadores de contractacions (500 treballadors) quedin enrere i se situïn potser fins i tot per sobre dels 700 nous treballadors. Amb els nous Audi, la producció de la planta de Seat quedarà per sobre de les 400.000 unitats anuals.

A Martorell, l'Audi compartirà línia productiva amb l'Exeo, que ara es fabrica només a un torn. Amb l'arribada del Q3 la línia 3 passarà a funcionar a tres torns. La inversió que ha fet Seat per produir aquest nou model ronda els 300 milions d'euros.

L'arribada del nou vehicle també comportarà que quedi sense efecte l'actual expedient de regulació d'ocupació (ERO) pactat amb la plantilla al gener i vigent fins al juny.

Presentació del Q3

L'aspecte de l'Audi Q3 es va descobrir al Saló de l'Automòbil de Barcelona de fa dos anys, on es va exposar el prototip del vehicle, un mes després que se n'adjudiqués la producció a Catalunya. Des d'aleshores s'ha especulat molt sobre quan es farà la presentació oficial del model.

Al maig es torna a tenir lloc a Barcelona el Saló de l'Automòbil i, tot i que pel mig hi ha la cita de Ginebra (que serà a principis de març), és possible que la marca alemanya busqui la coincidència de presentar oficialment el Q3 al país que s'encarregarà de fabricar-lo.

stats