Crònica 20/04/2011

Seat posa un peu al mercat xinès amb l'Ibiza i el León

El Saló de Xangai va ser ahir l'escenari de la presentació de Seat als conductors xinesos. La marca s'ha guanyat la confiança del grup Volkswagen i començarà a vendre els seus models el 2012.

E.f.
2 min
El president de Seat, James Muir, presenta la marca a la Xina.

Barcelona.Seat va fer ahir un pas important per complir amb el seu ambiciós pla de creixement en els pròxims anys. La companyia va presentar-se per primer cop a la Xina aprofitant el Saló de l'Automòbil de Xangai, una cita per preparar el terreny de cara a la comercialització dels seus models Ibiza i León a partir de la primavera del 2012.

L'aterratge de Seat a la Xina ha planat durant anys sobre l'estratègia de la companyia i havia estat repetidament aparcat amb l'argument del grup Volkswagen que l'empresa havia de centrar els seus esforços a enfortir el seu paper al mercat espanyol. L'any passat, coincidint amb el 60è aniversari, Seat va recuperar després de més de 30 anys el lideratge de vendes a Espanya. Qui sap si aquest èxit va acabar de convèncer el consorci alemany per donar entrada a Seat en un mercat que té un creixement i un recorregut inigualables i on ja són presents altres marques germanes de Seat com ara Skoda, Audi i la mateixa Volkswagen.

Seat aprofitarà la xarxa comercial que el grup alemany ja té a la Xina per començar a introduir els seus productes l'any que ve, en un moment en què sembla que els cotxes europeus tenen una bona acollida per part dels consumidors, segons va explicar el president de l'empresa, James Muir. Durant la presentació de la marca a Xangai, el directiu va assegurar que Seat viu ara "l'època més emocionant de la seva història". L'empresa preveu treure al mercat quatre nous models en els propers 18 mesos i omplir la fàbrica de Martorell al 100%.

El grup Volkswagen confia que Seat sabrà guanyar-se el consumidor xinès i contribuir a la fita del fabricant alemany de convertir-se en el líder mundial de vendes de cara al 2018 com a molt tard.

Q3 en primícia

L'edició d'aquest any del Saló de Xangai també ha tingut com a protagonista l'Audi Q3, el nou vehicle que es fabricarà a la planta de Seat a Martorell. El cotxe, un totterreny urbà, s'ha presentat en primícia mundial a la Xina. Seat ja fa mesos que es prepara per rebre el primer producte Audi que sortirà de la planta de Martorell i fa poc ha iniciat el procés per ampliar la plantilla amb 700 nous treballadors per cobrir una producció inicial de 100.000 unitats.

stats