AUTOMÒBIL
Crònica 28/10/2011

Seat millora les vendes i retalla un 50% els números vermells fins al setembre

Elena Freixa
1 min
James Muir, president de Seat, Ha hagut d'ajustar a la baixa  la producció de Martorell.

Barcelona.El mercat exterior salva els resultats de Seat. El fabricant va vendre gairebé un 3% més (267.000 vehicles) en el tercer trimestre i va retallar a la meitat els números vermells fins als 101 milions d'euros. El mercat espanyol, que suposa prop d'una quarta part del negoci de la marca, segueix llastant les vendes. En canvi, importants països d'exportació com Alemanya i França creixen a ritmes de dues xifres des de fa trimestres.

L'esperada arribada al mercat xinès i la reconquesta del mercat rus seran claus perquè Seat compleixi el seu pla de deixar enrere les pèrdues el 2013. L'aterratge a la Xina està previst per al primer trimestre de l'any que ve. Mentrestant, però, l'ensorrament al mercat interior i l'alentiment a Europa han fet ajustar a la baixa la producció a Martorell en 10.000 unitats en el quart trimestre de l'any.

En els nou primers mesos de l'any, el grup Volkswagen va continuar batent rècords. El benefici va quadruplicar-se i va superar els 13.000 milions d'euros. En aquest període, el consorci va vendre 6,17 milions de cotxes entre el gener i el setembre, un 14% més. La companyia avança amb ambició per aconseguir el lideratge mundial entre els fabricants d'automòbils el 2018.

stats