REORGANITZACIÓ
Crònica 03/05/2011

La Seda ven una planta portuguesa a dos socis locals

T.g.
2 min

Barcelona.La Seda avança en el seu pla de reorganització. L'empresa química va enviar ahir un comunicat a la CNMV en què va explicar que ha venut una de les fàbriques de plàstic PET per a ampolles i embalatges. Es tracta de la factoria portuguesa ubicada a Portalegre, per tant redueix la seva presència al país lusità, on a partir d'ara només mantindrà una participació en el projecte de construcció de la factoria de PTA -una de les bases químiques per fabricar el plàstic PET- de Sines.

L'operació s'ha pactat per un total de 5,6 milions d'euros, més una altra quantitat variable en funció de la producció de la factoria. L'entitat compradora ha estat la societat Control PET, participada per Imatosgil i Banco Espírito Santo. D'aquesta manera, La Seda retorna la factoria als antics accionistes. Imatosgil va entrar al capital de La Seda fa anys per aportar les seves fàbriques de plàstic. Amb la redefinició del pla de creixement de La Seda forçat l'any passat, la companyia va decidir prescindir progressivament de la divisió de producció de PET. En aquest sentit, Cepsa va comprar el gener passat el centre de polímers de La Seda a San Roque (Càdis) per 32 milions d'euros.

En canvi, va fracassar la venda de la fàbrica d'IQA, instal·lada a la petroquímica de Tarragona, al fons Aiac. L'augment de l'activitat d'aquesta planta va fer replantejar les negociacions.

Les vendes d'actius han reduït les pèrdues del grup que presideix Carlos Moreira. L'any passat l'empresa va comptabilitzar uns números vermells de 85 milions, davant dels 473 milions de l'exercici anterior. La situació de les vendes també va millorar, ja que es van situar en els 997 milions, cosa que va suposar un increment del 15% respecte al 2009. La reactivació econòmica ha confirmat un augment del negoci aquest any, tot i que s'ha vist compensat negativament pel creixement d'algunes matèries primeres com el PTA. A l'estiu està previst que entri en funcionament la fàbrica d'aquesta matèria de Sines.

stats