Crònica 25/09/2011

Sensibilitats diferents en funció del color polític

CiU no anirà a la Monumental, el PSC s'ho mira de lluny, el PP confia que hi haurà més toros i ICV i ERC ho celebren com una victòria. L'última corrida desperta sensibilitats diferents.

Ara
2 min
A collibè i pel carrer amb els aficionats va sortir ahir Julián López, El Juli , de la Monumental.

BARCELONA.L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, manté que la decisió del Parlament de prohibir les curses de braus té una "lògica aclaparadora" en la defensa dels animals. Trias, que admet que no és aficionat als toros, destaca que la plaça de la Monumental tenia cada vegada menys públic, excepte quan ve José Tomás. L'alcalde va assegurar que cap dels regidors del govern municipal de CiU assistiran avui a l'última corrida. També els representants d'ICV i ERC a l'Ajuntament de Barcelona van celebrar que es faci l'última cursa de toros a Barcelona.

El president del grup municipal d'ICV, Ricard Gomà, encara va més enllà i demana que també es prohibeixin els correbous. "Estem molt contents que demà es faci la darrera cursa de braus", destaca el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, que demana a tothom que accepti la votació de representants democràtics que es va produir al Parlament. L'exalcalde i portaveu del grup del PSC, Jordi Hereu, es limita a opinar que aquest cap de setmana es complirà el que el Parlament va aprovar i, sense valorar el final de les curses de braus, afirma que espera que la finalització sigui presidida per la normalitat i el respecte.

Qui s'ha mostrat convençut que la corrida de toros d'avui no serà l'última és el president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, que ha assegurat que "d'una manera o altra demà -per avui- no serà la darrera cursa de braus que hi haurà a la ciutat de Barcelona". El dirigent popular afegeix que això serà així ja sigui per una resolució del Tribunal Constitucional o per una llei que s'aprovi al Congrés dels Diputats. Una percepció -que es pugui tombar la llei aprovada al Parlament- que també tenen els col·lectius protaurins i els antitaurins.

stats