GIR DE NEGOCI
Crònica 22/02/2011

Service Point refinança deute i amplia capital

Ariadna Carbonell
2 min

BarcelonaService Point agafa aire per buscar de nou el camí del creixement. La junta extraordinària d'accionistes que va tenir lloc ahir va donar llum verda a una ampliació de capital de 14,5 milions d'euros que servirà per finançar la compra de la companyia sueca Holmbergs, per la qual pagarà 6,5 milions d'euros, i per reforçar el balanç del grup. Paral·lelament, l'empresa de serveis documentals va anunciar que havia arribat a un acord amb la banca per ajornar un any el pagament del seu deute, que s'eleva actualment a 90 milions d'euros. Service Point disposa d'un crèdit sindicat, que lidera el britànic Lloyd's, amb una disponibilitat de fins a 100 milions.

A banda dels anuncis de finançament, la companyia va aprofitar la junta extraordinària per donar a conèixer el nou gir estratègic iniciat. En el passat, el negoci relacionat amb la documentació de constructores, firmes d'arquitectura i projectes d'infraestructures va arribar a suposar el 80% de la facturació de Service Point. La profunda crisi que ha experimentat aquest sector ha passat factura, per tant, a la companyia de serveis documentals, que s'ha vist obligada a prescindir d'un 19% de la seva plantilla i reduir els seus costos en un 15%.

Ara, les vendes relacionades amb el món de la construcció s'han reduït aproximadament al 25% del total. Mentre espera l'eventual recuperació d'aquest sector, Service Point diversifica la seva activitat, aquesta vegada amb una aposta pel negoci online vinculat a l'educació, el món financer o la impressió d'àlbums de fotografies de particulars. Segons el president de la companyia, Juan José Nieto, aquesta última activitat podria generar uns ingressos per a Service Point el 2013 de 40 milions d'euros.

El grup de serveis documentals preveu facturar enguany fins a 240 milions d'euros, una xifra que augmentaria als 280 milions pel 2013. En tot cas, Nieto va avançar que els resultats del 2010 de Service Point, que presentarà en els propers dies, no seran bons. Tanmateix, la companyia preveu tornar a entrar en beneficis aquest mateix 2011. I amb els guanys, vindran els dividends.

stats