VIOLÈNCIA A HOLANDA
Crònica 10/04/2011

Set morts en un tiroteig indiscriminat prop d'Amsterdam

Un jove d'uns 25 anys va irrompre ahir en un centre comercial holandès i va obrir foc contra la multitud. Sis persones van morir i onze més van resultar ferides. Després el noi es va disparar un tret al cap.

Redacció
2 min
La policia va inspeccionar els cotxes que hi havia aparcats davant del centre comercial Rifferhof després del tiroteig.

Una tarda de dissabte en un centre comercial i en hora punta va ser l'escenari on ahir es va trencar la tranquil·litat de la ciutat holandesa d'Alphen aan den Rijn, a 25 km al sud-oest d'Amsterdam i de 70.000 habitants.

Segons va relatar l'alcalde de la ciutat, un jove d'uns 25 anys va entrar al centre comercial Ridderhof a les dotze del migdia, hora local, i va obrir foc indiscriminadament amb l'arma automàtica que duia. Sis persones van morir a causa dels trets i onze persones van resultar ferides, quatre de gravetat. Després, el jove es va disparar amb una altra arma un tret al cap, segons va recollir l'agència de notícies EFE. El centre comercial va quedar acordonat i tancat al públic.

El jove no va poder ser identificat ahir ni tampoc es va fer pública cap possible explicació dels fets. La portaveu de la policia local només va assegurar que el noi era de la ciutat i que la policia el coneixia. Els mitjans de comunicació holandesos van fer pública ahir una descripció aportada pels testimonis, segons la qual el jove era ros, portava una jaqueta de pell i uns pantalons de camuflatge.

Segon tiroteig del mes

Bas Eenhoorn, l'alcalde d'Alphen aan den Rijn, va dir que la situació no tenia precedents a la ciutat. "És increïble que la nostra ciutat hagi experimentat aquesta massacre en un dia tan bonic com aquest", va dir l'alcalde en una roda de premsa en què també va donar el seu condol als familiars dels morts. També va afegir que alguns dels ferits corrien perill de mort.

Fa una setmana va haver-hi un altre tiroteig a la mateixa ciutat en què dues persones van morir i dues més van resultar ferides. Les causes tampoc es van aclarir.

La policia no va vincular els dos incidents ni tampoc va confirmar les informacions d'alguns mitjans locals, segons les quals s'hauria trobat una carta adreçada a la policia al pis del jove en què assegurava haver posat explosius a tres centres comercials més. El que sí que es va confirmar ahir és que, com a mesura de seguretat, aquests tres centres comercials havien estat evacuats.

stats