EL FUTUR DE L'ÚLTIM FABRICANT DE TELEVISORS
Crònica 10/02/2011

Sharp manté el suspens sobre com salvar Sant Cugat

Elena Freixa
2 min
Sharp no concreta els plans més enllà de dir que no tanca.

BarcelonaLa cúpula de la multinacional japonesa Sharp no té pensat tancar la fàbrica de Sant Cugat del Vallès. La notícia va tranquil·litzar només a mitges la plantilla, ja que no allunya l'amenaça d'acomiadaments dins del pla de futur en què treballa l'empresa, que forçosament inclou diversificar la producció. Davant la forta competència i la caiguda dels preus, els televisors ja no són competitius i cal trobar-hi una alternativa.

Cap més detall va avançar ahir la direcció de Sharp al comitè d'empresa, més enllà de reconèixer que el Japó no ha aprovat el pressupost per a la planta catalana de cara al proper exercici fiscal, que comença l'1 d'abril. "De moment, tenim comandes fins a finals de març i prou", va explicar el president del comitè, Eduard Pomar.

La propera cita entre les parts serà a principis del mes que ve, quan els responsables de la multinacional confien a tenir una estratègia més detallada. L'escenari de futur de Sharp queda obert.

Es busca soci inversor

Una de les opcions que ha pres força els últims dies i que ahir la direcció no va desmentir és la recerca d'un soci industrial per reorientar la producció que es fa a Sant Cugat, una mena de tracte per salvar la planta semblant al que van acordar Ficosa i Sony fa uns mesos i que va permetre salvar 1.000 llocs de treball a Viladecavalls.

Ha quedat del tot descartada l'opció de reconvertir la fàbrica de Sant Cugat en una planta de producció de plaques fotovoltaiques. "La caiguda del mercat espanyol ha portat que ja no sigui possible", va afegir el responsable del comitè.

Fins que arribin les notícies de Tòquio, els 345 treballadors de Sharp no descansaran. La producció penja d'un fil (ara mateix està aturada durant dues setmanes per falta de comandes) i segueix vigent l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que acaba a l'abril. Més enllà d'aquesta data, segueix la incertesa.

stats