ENSENYAMENT
Crònica 11/11/2011

Sindicats i pares rebutgen "fabricar empresaris"

S.s.
1 min

Barcelona.El programa de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aprovat dimarts per fomentar l'esperit empresarial i l'emprenedoria en tots els cicles educatius, va rebre ahir el rebuig dels dos sindicats majoritaris a l'escola pública i de la Federació de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac).

"L'escola no ha de ser una fàbrica d'empresaris", va dir la USTEC, que considera la iniciativa com una manera de "fer volar coloms per distreure" de la retallada. El portaveu de la pública a CCOO, Marc Sangüesa, va admetre que "formació i empresa han d'acostar-se", sobretot als cicles postobligatoris, però va criticar l'estratègia adoptada per Rigau, en entendre que oblida "els valors del món del treball" per centrar-se en "els valors empresarials". En canvi, CTAC-UGT va "valorar molt positivament" el programa de Rigau i va apostar fins i tot per una llei integral de foment de l'emprenedoria.

L'opinió de la representant de les famílies, Imma Fuyà (Fapac), també era crítica: "L'esperit emprenedor s'ha de recuperar a l'àmbit econòmic. Estem demanant a l'escola coses que no li pertoquen".

stats