ENERGIA
Crònica 10/08/2011

Sonatrach entra a Gas Natural i paga 514 milions pel 3,8% del capital

Toni Garganté
1 min
La seu de Gas Natural a Barcelona.

Barcelona.Sonatrach va culminar ahir l'ampliació de capital per la qual ha comprat un 3,85% del capital de Gas Natural per 514,7 milions d'euros, segons els acords pactats. En total, l'operació ha suposat la subscripció de 38,1 milions d'accions a 13,4 euros per títol, un preu superior a la cotització dels últims dies (ahir el valor va tancar a 13,1 euros). Això vol dir que el grup algerià ha pagat per sobre del valor de l'empresa a la borsa espanyola.

El grup presidit per Salvador Gabarró va emetre ahir un comunicat en què assegura que "l'ampliació no implica l'entrada de cap representant de l'empresa algeriana en el consell d'administració". Aquest punt és especialment rellevant, ja que Sonatrach i Gas Natural mantenien fins fa poc denúncies creuades per la revisió del preu del gas entre el 2007 i el 2009.

Després d'alguns litigis van arribar a un acord que va acabar amb el pagament de 1.300 milions per part de Gas Natural. A partir d'aquest moment, els dos grups energètics han entrat en una nova etapa de col·laboració que s'ha saldat amb l'entrada de Sonatrach al capital del grup català. Segons fonts pròximes a Gas Natural, aquesta l'aliança es podria concretar en tots els camps. En principi, la multinacional africana ha ofert a Gas Natural entrar al gasoducte Medgaz.

stats