SECTOR AERI
Crònica 25/01/2012

Soriano negocia fitxar pel City després de vendre Spanair

El Manchester City pot incorporar el president de Spanair, Ferran Soriano, com a nou director executiu. L'exvicepresident econòmic del FC Barcelona no marxarà fins haver encarrilat la venda a Qatar Airways.

Ignasi Pujol
2 min
El president de Spanair, Ferran Soriano, a la seu de la companyia a l'Hospitalet de Llobregat.

BARCELONA.D'avions a -una altra vegada- camps de futbol. Aquest podria ser el proper destí professional del president de Spanair, Ferran Soriano, que té sobre la taula una oferta per convertir-se en el director executiu del club de futbol anglès Manchester City.

L'exvicepresident econòmic del FC Barcelona no ha amagat mai el seu interès a tornar al món del futbol. De fet, la seva intenció era optar a la presidència del Barça en les eleccions del 2010, però ho va descartar uns mesos abans a causa de la delicada situació financera de Spanair. Finalment, es va afegir a la candidatura de Marc Ingla.

Segons va avançar ahir Goal.com, el fitxatge de Soriano podria anar acompanyat de la incorporació de Txiki Berigistáin com a director esportiu del City, propietat del grup inversor Abu Dhabi United Group for Development and Investment des del 2008.

Un portaveu de Spanair no va confirmar ni desmentir la informació. En qualsevol cas, la incorporació de Soriano no es produiria fins que el directiu hagi tancat la venda del 49% del capital de l'aerolínia catalana a Qatar Airways. El mateix Soriano va explicar ahir a Catalunya Ràdio que espera tancar l'operació en dos mesos.

Entrada de Qatar

L'entrada del nou soci industrial hauria de permetre l'objectiu de Spanair d'operar vols intercontinentals des de Barcelona. Soriano ho explica així: "L'objectiu és aconseguir atreure algú que ens introdueixi a Barcelona els 10 o 20 avions grans, que suposaran una inversió d'entre 2.000 i 3.000 milions d'euros i que permetran fer realitat això, que és un somni però que és un somni perfectament possible i que Catalunya i l'economia catalana mereix i pot tenir".

Soriano va accedir a la presidència de Spanair el març del 2009, poc després que un grup d'empresaris i d'institucions catalanes adquirissin la companyia aèria a l'escandinava SAS per un euro. Amb el temps, la Generalitat s'ha acabat convertint en el soci majoritari de Spanair després de successives aportacions de capital. Soriano és conscient que amb l'entrada de Qatar a l'accionariat, la seva etapa al capdavant de la companyia haurà acabat.

Ferran Soriano (Barcelona, 1967) va deixar la vicepresidència del Barça el 2008, juntament amb vuit directius, per discrepàncies amb l'aleshores president Joan Laporta. Va deixar el club amb uns ingressos anuals de 309 milions d'euros i un benefici net de 10 milions d'euros.

Fundador de Cluster Consulting

Llicenciat en econòmiques i MBA per l'escola de negocis Esade, Ferran Soriano va ser consultor de la firma The Mac Group i va ser executiu de màrqueting de la multinacional Reckitt Benckiser. El 1993 va fundar, juntament amb Marc Ingla i tres socis més, la consultora de telecomunicacions Cluster Consulting, que va vendre a la nord-americana Diamond l'any 2000.

L'any 2004 va ser un dels fundadors de la firma de capital risc Nauta Capital. Soriano també és propietari, juntament amb Albert Vicens, de l'editorial Leqtor.

stats