Crònica 23/12/2010

Sort recupera la tradició i arrenca un segon premi

No hi ha Loteria de Nadal sense Sort i ahir el Pallars es va tornar a vestir de festa amb el retorn de La Bruixa d'Or a la categoria d'establiments talismans amb el sorteig. Tot va ser celebrat com cal.

Dàmaris Torrado
2 min
Xavier Gabriel, el propietari de La Bruixa d'Or, amb una piruleta feta per al diari ARA.

SortDesprés d'un temps de sequera de grans premis, la popular administració de Sort, La Bruixa d'Or, ha tornat a recollir beneficis en forma de segon i cinquè premi. Xavier Gabriel, el propietari de l'establiment, un dels protagonistes mediàtics de cada sorteig de Nadal a tot l'Estat, es va tornar a convertir, un any més, en una de les estrelles de la jornada. El retorn de la sort a La Bruixa d'Or va convertir el seguiment del sorteig en una festa en què els assistents van poder tastar piruletes de caramel, pernil de Guijuelo i vi de Somontano amb or comestible.

Gabriel sap com cridar la sort i l'atenció. Enguany havia preparat una carpa que, a banda d'aixoplugar els visitants de la pluja que va caure al llarg del matí, va ser un dels centres neuràlgics de la jornada. A l'interior, uns artesans del sucre es van passar tot el matí fent unes boniques piruletes de caramel vermell que personalitzaven, de manera gratuïta, a petició dels assistents.

Llàgrimes irreprimibles

Tot això va ajudar a distreure periodistes i assistents fins que van arribar els premis. Passaven pocs minuts de les onze quan els nens de Sant Ildefons van cantar un segon premi. Gabriel, expectant, va saber de boca de les seves treballadores que havia venut part d'aquest número a la seva administració. Immediatament es va tapar la cara amb les mans, intentant contenir les llàgrimes. Una allau de periodistes el va envoltar i Gabriel, emocionat, es va mostrar content que la sort hagués tornat a casa seva.

"Jo depenc de la Bruixa i ella ens ha fet cas", va explicar, recordant que ell ja havia pronosticat que repartiria un segon premi, cosa que encara no havia aconseguit mai. El número 00147, "un número lleig" i venut íntegrament a finestreta, ha estat el que li ha permès repartir enguany 15 milions d'euros. "Estic orgullós d'haver donat sort a la gent en un any com aquest, en què la gent necessita els diners més que mai", ha assenyalat. L'emoció d'aquest segon premi encara no havia desaparegut del tot quan la televisió va transmetre que La Bruixa d'Or també havia venut part d'un cinquè premi, el del número 15.548, amb què Gabriel ha acabat repartint, sobretot per internet, 500.000 euros més.

stats