Crònica 05/05/2011

Spanair unirà Girona i Madrid a partir de setembre

Narcís Presas
2 min
Germà Bel, catedràtic d'economia aplicada, va participar ahir a l'acte de Girona.

Girona.Només 24 hores després que Ryanair operés el seu últim vol entre Girona i Madrid, Spanair va anunciar que assumirà aquesta ruta a partir de setembre. Ara bé, no és un compromís incondicional ja que només es farà càrrec d'aquesta ruta sempre que "cap altra companyia ho vulgui fer".

Spanair té previst oferir un vol diari d'anada i tornada, que surti de Girona a primera hora del matí i torni de la capital espanyola a les acaballes del dia. Des de la companyia aèria van admetre que la ruta no és rendible per sí sola. "Farem un esforç important perquè entenem que és una situació especial i que és important per al territori", van explicar. Spanair ja havia operat aquesta ruta fins al 2007, quan va començar a fer-ho Ryanair.

L'anunci de Spanair es va fer públic en el marc d'un acte unitari de la societat civil gironina per reclamar la gestió des del territori de l'aeroport de Girona. L'aeroport ha esdevingut el principal cavall de batalla dels sectors econòmics gironins, especialment després de fer-se pública la decisió de Ryanair de reduir freqüències i vols des de Girona pel desacord amb la Generalitat sobre la quantia del conveni. Es tracta d'un tema especialment sensible per a la indústria i el turisme de les comarques gironines, que han decidit sumar esforços per reclamar la gestió comercial de l'aeroport gironí, un dels pocs que genera beneficis a nivell estatal.

Prop de 400 representants del món acadèmic, social, polític i econòmic gironí van participar ahir en un acte de força convocat en ple procés de reestructuració del sistema aeroportuari espanyol. El manifest, al qual s'han adherit ja una setantena d'entitats, exigeix el traspàs de les competències a la Generalitat, amb la participació de les administracions locals i la cambra de comerç, per defensar els interessos del territori i poder negociar de manera més eficient i competitiva. La convocatòria va recordar la de l'Iese del 2007 per reivindicar una gestió individualitzada del Prat.

stats