NOU ESCÀNDOL SEXUAL
Crònica 12/11/2011

Strauss-Kahn, contra les cordes ara per un afer de prostitució

DSK se sent víctima "d'un linxament". Sense temps per refer-se, un nou cas esquitxa l'exdirector gerent de l'FMI, que podria haver participat en una xarxa il·legal de prostitució de luxe de Lilla.

àlex Vicente
2 min
Strauss-Kahn, contra les cordes ara per un afer de prostitució

ParísDiuen que Dominique Strauss-Kahn passa els dies a casa jugant tot sol als escacs, per pànic a ser insultat pel carrer si abandona la seva luxosa residència a la Place des Vosges. S'hi ha trobat ja en més d'una ocasió. Un nou afer el torna a posar ara contra les cordes, just quan començava a deixar enrere la resta d'episodis judicials. Després de la "relació inapropiada" a Nova York amb la cambrera d'hotel Nafissatou Diallo i de quedar absolt en el cas que l'enfrontava a l'escriptora Tristane Banon per intent de violació, el polític s'enfronta ara a una altra greu acusació: la d'haver estat client d'una xarxa de prostitució de luxe operada amb diners d'origen fraudulent.

Des de mitjans d'octubre, Strauss-Kahn es troba involucrat en un dossier judicial que ja ha comportat la detenció de vuit persones, entre les quals hi ha el gerent de l'Hotel Carlton de Lilla, des d'on s'hauria organitzat aquesta xarxa. Però també un conegut comissari policial de la ciutat, imputat per "proxenetisme i abús de béns socials", i l'empresari Fabrice Paszkowski, sospitós dels mateixos càrrecs. La pressió es va estrènyer dijous sobre DSK, quan els mitjans francesos van reproduir els SMS que hauria enviat a Paszkowski, en què evocava vetllades llibertines en diferents ciutats europees. "Vaig a Madrid en viatge d'exploració", hauria dit l'exdirector gerent de l'FMI al seu interlocutor. "Vols descobrir clubs picants a Viena?", diria un altre dels missatges.

Strauss-Kahn, que havia demanat un interrogatori policial des que es va destapar el cas per poder deixar clara la seva innocència, va tornar a exigir ahir que se li atorgui l'oportunitat de donar la seva versió dels fets per acabar amb les "insinuacions malintencionades". Els advocats del polític van denunciar "un veritable linxament mediàtic que no ha deixat d'amplificar-se". Segons fonts pròximes al dossier, el nom de DSK hauria estat mencionat per una de les prostitutes interrogades per la justícia. La xarxa hauria seleccionat dones procedents de països com el Brasil, Algèria, Angola i Madagascar.

Un home sol

Per a l'entorn de Strauss-Kahn, aquest afer és la gota que fa vessar el got. Le Monde publicava fa uns dies que la seva esposa, Anne Sinclair, hauria preferit quedar-se unes setmanes més a la mansió de vacances a Marràqueix, en lloc de tornar a París. La gran majoria dels seus homes de confiança ja l'han abandonat. I els pocs que el segueixen visitant no s'atreveixen a reconèixer en públic que li donen suport. "No podia ser president. No vull tornar a sentir-ne a parlar", va reconèixer fa pocs dies la diputada Marisol Touraine, filla del sociòleg Alain Touraine i un dels suports de DSK dins del Partit Socialista francès. El clan socialdemòcrata que Strauss-Kahn liderava ha virat cap al guanyador de les primàries, François Hollande, conscient que la seva trajectòria podria haver acabat. La resurrecció política de DSK, que fa dos mesos encara semblava possible gràcies a una credibilitat econòmica pràcticament intacta, es dibuixa avui com una hipòtesi pràcticament impossible.

stats