Crònica 28/08/2011

Suspesos fins dilluns els vols a Nova York

Davant la impossibilitat d'aterrar a Nova York -els aeroports han tancat per l'arribada de l'huracà-, les aerolínees han cancel·lat els vols fins dilluns. El Prat va suspendre ahir quatre vols.

M.l.f.
2 min
Treballadors de l'aeroport JFK de Nova York es preparaven per tancar les instal·lacions fins que passi l'huracà Irene .

BARCELONA.Els aeroports de Nova York van tancar ahir les portes davant l'arribada de l'huracà Irene . Fins dilluns al migdia han prohibit que hi aterri cap avió. Els afectats a tot el món poden ser milers i milers. A l'aeroport del Prat, ahir, dissabte, més de 700 passatgers es van quedar a terra. Tenien bitllet per a algun dels quatre únics avions que al matí sortien amb destinació a l'aeroport John Fitzerald Kennedy (JFK) a Nova York, comandats per les companyies American Airlines, Delta i Continental. A aquests cal sumar-hi els que avui es quedaran també a terra a Barcelona, que podrien arribar a ser un miler. A tot el món, milers de passatgers tampoc poden volar i les companyies estan recol·locant els passatgers a partir de dilluns, ja que avui encara durarà l'alerta.

Altres aeroports

Al nombre de passatgers afectats en aquests vols directes des del Prat, cal sumar-hi els altres que tenien previst volar fins a Madrid o altres aeroports europeus per enllaçar amb algun altre avió amb destinació a Nova York. Iberia ha cancel·lat tots els seus vols -vuit- a Nova York fins dilluns i ha anunciat que retornarà l'import del bitllet als afectats que no es puguin recol·locar.

En total hi ha 25 vols programats aquest cap de setmana entre Madrid, Barcelona, València i Màlaga amb destinació Nova York i es preveu cancel·lar-los tots, cosa que afectaria uns 5.000 passatgers. De fet, abans que els aeroports de Nova York prohibissin ahir a les quatre de la tarda que hi aterrés cap avió, moltes companyies europees ja havien decidit anul·lar vols pels riscos que suposa l'huracà.

Air France va cancel·lar tots els seus vols cap a la Costa Est dels Estats Units del cap de setmana. No només Nova York. Ahir tampoc van volar a Washington i avui diumenge no volaran a Boston. Per la seva part, Lufthansa, la companyia més gran d'Europa, ha cancel·lat els vols a aquests mateixos destins, a més de Filadèlfia. "A curt termini hi pot haver més anul·lacions", diu un portaveu de la companyia alemanya, que afegeix que dilluns s'espera que tornin a sortir tots els vols cap als Estats Units. Bristish Airways també ha cancel·lat els vols a Nova York. De l'aeroport de Brussel·les tampoc sortiran vint vols més que hi havia previstos.

stats