TRIBUNALS
Crònica 11/10/2011

El TSJC condemna l'ocupació de mossos al jutjat

Laura Díaz-roig
1 min

Barcelona."Un clar abús en l'exercici de la força". Així va qualificar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'actuació dels Mossos a la Ciutat de la Justícia de divendres passat, quan van ocupar l'edifici per detenir un grup d' indignats. Els joves s'acabaven de personar voluntàriament als jutjats en estar imputats per l'Audiència Nacional a causa dels aldarulls del 15 de juny al Parlament.

En una reunió extraordinària, celebrada ahir per analitzar els fets, la Sala de Govern del TSJC - que agrupa els presidents de les audiències i els jutges degans- va condemnar la decisió dels comandaments dels Mossos, que, segons es va saber després, rebien ordres directes de l'Audiència Nacional i no van comunicar la seva entrada al jutge de guàrdia de Barcelona. Els jutges creuen que el comportament dels comandaments policials responsables de la "inqualificable" operació només s'entén "des del més absolut menyspreu als drets dels ciutadans i al respecte que es mereixen els tribunals de justícia". A més, destaquen que haurien necessitat una autorització de la jutge degana per entrar a l'edifici judicial i detenir.

El fet més greu, creuen, és que els sis detinguts s'havien posat a disposició del jutjat de guàrdia, que ja havia consultat a l'Audiència Nacional i estava a l'espera de resposta, de manera que les detencions van ser "absolutament innecessàries".

stats