Crònica 04/03/2012

També són dones influents...

2 min
També són dones influents...  A l'empresa, a la política i a la judicatura   Seguint la tradició o fent-se a si mateixes  A la borsa, l'escenari i la televisió

El consell editorial de l'ARA ha triat les 25 que considerava més influents en aquest moment concret, però la llista era llarga i la decisió no ha estat fàcil. Al país hi ha prou dones en llocs rellevants que, per la seva presència pública o la seva activitat professional, tenen un paper important en la societat catalana, l'han tingut o és bastant probable que el tinguin encara més en el futur.

Anna Ripoll

Rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona

Aquesta catedràtica d'arquitectura i tecnologia de computadors va ser la primera rectora de la UAB. Va entrar durant les protestes de Bolonya i ha hagut de gestionar les greus retallades. Amb una forta oposició interna, ha renunciat a presentar-se a les eleccions del 14 de març.

A l'empresa, a la política i a la judicatura

Carme Godia

Vicepresidenta d'Abertis

És considerada, com la seva germana Liliana, una de les dones més riques de l'Estat. És una de les poques dones a la cúpula d'un grup català cotitzat, com Abertis.

Helena Rakosnik

Esposa d'Artur Mas

La dona del president Mas ha optat per exercir un cert paper institucional: participa en actes socials, té cadira en molts patronats i presideix el Festival de la Infància.

Teresa Compte

Fiscal en cap de Catalunya

Des del 2007 és al capdavant del Tribunal Superior de Jutícia de Catalunya, institució que ha reorganitzat i a la qual ha donat protagonisme en la lluita contra la corrupció.

Seguint la tradició o fent-se a si mateixes

Mar Raventós

Presidenta de Codorníu

Pilota el grup Codorníu des del 1998, on combina tradició i modernitat, i forma part del poderós lobi del cava. Mare de sis fills, és una dona pràctica i organitzada.

Anna Birulés

Empresària i exministra

Va ser la primera ministra catalana amb el PP a la Moncloa. Gestora totterreny a la banca, sector immobiliari i telecomunicacions. Assessora empreses i, discretament, el Govern.

Carmen Balcells

Agent literària

El boom literari llatinoamericà no s'explica sense Carmen Balcells (les Olugues, 1930), l'agent més important de les lletres castellanes, tot un referent del món editorial.

A la borsa, l'escenari i la televisió

Isabel Estapé

Economista

Va ser la primera dona agent de borsa a Espanya, i va obrir camí com a primera dona membre de la Real Academia Española de Ciencias Económicas y Financieras.

Núria Espert

Actriu

És la gran dama del teatre català i a cada nova interpretació se supera a si mateixa. Ha fet escola i ha posat el llistó molt alt, tant com a actriu com en la direcció d'òperes.

Mercedes Milá

Periodista i presentadora

Ha tingut moltes etapes i va marcar una època del periodisme televisiu, tot i que en els últims anys s'ha decantat per un tipus de programa espectacle de tall més popular.

stats