Publicitat
Publicitat

BATALLA FAMILIAR

La compra de Viladecavalls va provocar la ruptura amb els Pujol

Els Tarragó amenacen amb una guerra legal pel control de Ficosa

La família Tarragó, una de les fundadores de Ficosa, no pensa cedir en la seva batalla judicial per tornar als càrrecs de decisió del grup. Ha anunciat noves accions legals a Espanya i l'estranger.

Xavier Pujol Artigas, conseller delegat del grup català de components d'automoció Ficosa, i Josep Maria Tarragó Pujol, exvicepresident executiu del grup, van trobar-se ahir al jutjat social de Barcelona en el judici sobre la demanda per acomiadament improcedent presentada per Tarragó, que va ser cessat el 27 de juny.

Fa una setmana va ser el seu germà Jordi Tarragó qui va comparèixer davant la jutge Maria José Gómez Aguilar pel mateix motiu. Josep Maria i Jordi Tarragó demanen una indemnització de 45 dies per any treballat (19 i 18 anys, respectivament), mentre que la defensa dels Pujol -que van fundar Ficosa amb els Tarragó el 1949-, el bufet Cuatrecasas, demana una "sentència íntegrament absolutòria" en aquesta "lluita fratricida" entre cosins germans que s'hauria de resoldre -en opinió de l'advocat Rubén Doctor- per la via mercantil i no la laboral.

La defensa de Josep Maria Tarragó, l'advocat Miguel Doménech, assegura que el seu client va ser acomiadat per no signar els comptes anuals de Ficosa Internacional en l'última junta. També apunta com a causes anteriors les diferències d'opinions en diferents operacions de la companyia, com la fallida aposta aeronàutica a Andalusia (a través de l'empresa Alestis), i, més recentment, la compra de la fàbrica de Sony a Viladecavalls, que va generar molts dubtes a Josep Maria Tarragó, segons va explicar ahir un dels testimonis del judici.

Xavier Pujol va explicar que el seu cosí Josep Maria va crear pel seu compte una societat conjunta amb uns socis anomenada Tapsi i va nomenar un director general de l'àrea de defensa. Tot, segons Pujol, sense coneixement del comitè de direcció del grup. Fonts properes a l'acusació ho neguen.

Denúncia penal

Els Tarragó -que controlen prop del 40% de Ficosa- han presentat una denúncia penal contra Ficosa i Xavier Pujol per "falsificar proves documentals i per fals testimoni" en el judici anterior, tal com va explicar Josep Maria Tarragó després de la sessió d'ahir. L'exdirectiu de Ficosa va dir que ja s'han adoptat noves mesures legals "a Espanya i a l'estranger" per defensar els interessos de la família i garantir la supervivència d'una empresa de prop de 8.000 treballadors.

Els Tarragó apunten a una de les societats controlada pels Pujol, Ficosa Investment BV, domiciliada a Holanda. Diuen que aquesta empresa hauria decantat l'equilibri accionarial a Ficosa a favor dels Pujol, deixant via lliure a la família per apartar els Tarragó.

La família Pujol va lamentar a través d'un comunicat que "temes que afecten la família no es resolguin dins de la família".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT