TELECOMUNICACIONS
Crònica 29/07/2011

Telefónica guanya un 16,3% menys respecte al 2010

Ara
1 min
La debilitat del consum també s'ha notat en els mòbils.

Barcelona.La crisi econòmica també s'està fent notar en els comptes de Telefónica, afectats per la retallada del consum a Espanya i per l'ajust que la companyia que presideix César Alierta va realitzar durant la seva participació a Telecom Italia, de 353 milions d'euros. El principal operador de telefonia del país va guanyar un 16,3% menys en els sis primers mesos de l'any, fins a 3.162 milions d'euros, segons va fer saber a la CNMV.

La debilitat del consum espanyol i l'empenta de la competència van restar vigor als resultats de la companyia, que compensa part del retrocés nacional amb el bon moment que viuen les seves filials de l'Amèrica Llatina. El ingressos provinents d'aquesta ària van créixer un 18,7% entre el gener i el juny d'enguany, i ja representen el 46% del negoci total de l'operadora. Si hi ha un mercat on el primer operador de telefonia espanyol té els ulls posats, aquest és Brasil, país que Telefónica preveu que es converteixi en la seva font principal de facturació. Al primer semestre, el negoci brasiler va augmentar un 40% per a la màxima companyia espanyola.

L'altra branca que millora els seus números de manera significativa és l'apartat de dades de telefonia mòbil. La facturació per aquest concepte va créixer a totes les regions on hi ha Telefónica. De mitjana, el negoci d'internet al mòbil va millorar un 18,5%.

stats